2020. november 4., szerda

2020. október 23-25. Az első fonyódi kreatív meditációs táborunkról

2020. október 23-25 között tartottuk az első kreatív meditációs táborunkat a szokásos fonyódi helyszínen.

Az ezt megelőző meditációs táborok tapasztalatai szerint a résztvevők számára akkora élmény volt az újbóli találkozás, a hasonló értékrendű, érdeklődésű emberekkel való ismerkedés, beszélgetés, hogy a meditáció háttérbe szorult. Mondhatjuk úgy is, hogy jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, de a tábor eredeti célja kissé csorbát szenvedett.

Ezért tértünk át a kreatív táborok szervezésére, ahol Kati instrukciói, Nitti és Virág ötletei nyomán az aktív meditációra helyeződött a hangsúly. Ez azt jelentette, hogy alkotótevékenységgel kötöttük le, ezáltal leállítottuk az elménket, mindezt együtt, egymást is segítve a csendben befelé figyelésben.

Előtte Sri Shinmoy életéről és alkotásairól tartott előadást Virág, amiből megérthettük, nem az a lényeg, hogy szép alkotások szülessenek, hanem hogy az „itt és most” megélésébe kényszerítve agyunkat alkossunk, lehetőleg spontán, szívből bármit. Óriási sikernek számított, hogy színezgetéstől, festegetéstől ódzkodó táborozók is megadták magukat, és részt vettek az amúgy nem kötelező délutáni programokon.

Kati tanításai délelőttönként most is sokféléről, de leginkább arról szóltak, hogy megtapasztaljuk, miként működik a szívtudásunk. Teremtésről és meditációról szóló kérdésekkel gyakorlatoztunk, jó válaszok támadnak-e bennünk, mielőtt elhangzanak a helyes válaszok. Ezek segítenek megérteni igazán, hogy nem kell üzletelő, pénzt kérő áltanítókhoz, álmesterekhez szaladgálni életünk problémáival, hiszen a válaszok bennünk vannak.

Esténként személyes élménybeszámolókra is sorkerült felébredésről, isteni gondviselésről, Sai Babával való találkozásról, Caminóról. A tábor végén spontán megalakult és ősbemutatót tartott a Funoldi Asszonykórus :-)

November utolsó hétvégéjén lesz a második, most csak kétnapos kreatív táborunk. A létszám korlátozott a hely szűke miatt, így hamar betelt, várakozó lista alakult ki most is. Kérjük, csak az tartsa a foglalását, aki biztos, hogy el tud jönni, és az elejétől a végéig részt tud venni a programokon.

 

Szeretettel:

Török Tünde