2024. március 28., csütörtök

Víz a békéért"! A Zöld Kör is részt vett a NABE Fonyódi Csoportjának a Víz Világnapja alkalmából szervezett játékos, ismeretterjesztő családi programján.

 

Március 23-án, szombaton délután a Víz Világnapja alkalmából a Nők a Balatonért Egyesület Fonyódi Csoportjának szervezésében, a Zöld Kört is rendszeresen látogató klubtagok a fonyódi kikötőben és környékén egy szuper családi programot valósítottak meg. Az elhivatott környezetvédők a víz és különösképpen a tiszta, jó minőségű ivóvíz jelentőségére hívják fel a figyelmet minden év március 22-én a Víz Világnapján, amely idén a békével lett összefüggésbe hozva. "Víz a békéért" szlogennel hívtuk fel a figyelmet a víz vitathatatlan jelentőségére és védelmének fontosságára, amely az emberiség közös ügye. 

Játékos feladatokkal szólítottuk meg a családokat, a legkisebbektől az idősebb generációkat is bevonva, akik így 17 csapattal járták végig a kijelölt állomásokat, ahol egy-egy izgalmas ismeretterjesztő játékkal tanulhattak a vízről. Célba érve pedig egy közös alkotást készítve mindenki a kézjegyével látta el az idei év szlogenjét. 

A Zöld Kört működtető Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány egyik alapvető értékként a békét jelöli meg, így a Zöld Kör a környezetvédelmen túl, ilyen módon is kapcsolódott a programhoz. A víz közös felelősségvállalásra, együttműködésre ösztönöz, hiszen áramlásával szállít: hoz és visz, azaz az emberi magatartás következményét minden értintett viseli. Közös célunk, hogy ez egy mindenki számára éltető, tápláló, tiszta környezetet és erőforrást megtartsuk. Tegyünk érte közösen, ha máshogy nem is a víztakarékoskodással már sokat elérünk.


Kövecsesné Horváth Helga









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése