2024. március 14., csütörtök

Talajélet-kímélő, talajmegújító kertészkedésről tanultunk

 A talajélet-kímélő, talajmegújító kertészkedésről tartott előadást alapítványunk környezetvédelmi klubjában Antal Balázs, a somogyvámosi Krisna-völgy biokertészetének főkertésze 2024. március 5.-én a fonyódi művelődési házban.

Sokakat érdekelt, hogy is csinálják ezt a Krisna-völgyben, ahol nem ássák, nem bolygatják a földet, ahol tudják, hogyan lehet humuszban gazdagabbá tenni a talajt, és megvédeni a növényeket vegyszerek nélkül.  

Szó esett egyebek közt arról, hogy a jó minőségű talaj az alapja minden sikeres növénytermesztésnek, ezért érdemes javítani rajta trágyával, komposzttal, takarónövények alkalmazásával. Balázs arról is beszélt, miért jó különböző növényeket vetni egymás után az ágyásokba. Mesélt a tapasztalatairól, a kertészet gyakorlatáról, módszereiről, válaszolt kérdésekre, és hasznos tanácsokkal szolgált a kiskerttulajdonosoknak is.

Igen tartalmas és hasznos előadást hallhattunk. Aki szeretne elmélyedni még jobban a témában, annak érdemes ellátogatnia a völgy nyílt napjaira, oktatásaira. A Krisna-kertben küldetésüknek tekintik, hogy a gazdálkodási tapasztalataik megosztásával segítsék a vegyszermentes, hatékony, energiatakarékos kertészkedést.

 

Török Tünde
kuratóriumi tag



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése