2023. november 27., hétfő

Autista Otthon Alapítvány támogatása

 

Idén ismét támogattuk a „Mit tehetnék érted?” Autista Otthon Alapítványt

A 2007 óta üzemelő, elsősorban felnőtt autisták ellátására specializálódott szociális intézmény rendszeres támogatásban részesül Alapítványunk által.

Ahogy arról már korábbi elmondása alapján beszámoltunk: évről-évre nehezebb a működésükhöz szükséges források előteremtése. Az állami normatív támogatás egyre szűkösebb, a pályázati lehetőségek pedig jelentősen csökkentek.

Az állami feladatot átvállaló ápoló-gondozó célú lakóotthon a járvány kitörése és a rezsiváltság okozta nehézségek óta különösen nehéz helyzetbe került, így a fűtésszezon beköszöntével a tűzifa költségének megemelkedésével kellett szembenézniük, mesélte Dr. Zakár Andrásné, az intézmény vezetője a 200 ezer Forintos pénzadományunk átvételekor.

Az anyagi források elapadása és az intézmény fenntartásának megemelkedett költségei miatt mára sajnos teljesen eltűntek azok a fejlesztő programok, amelyeket korábban a rájuk bízott fiatalok számára működtettek. Pedig ezekkel nemcsak színesítették a hétköznapokat, hanem az ellátottak állapotára is jó hatással voltak, ilyenek voltak: a zeneterápia, lovaglás, és a kirándulások. Így minden összeget hálás szívvel fogadnak.

A Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány székhelye: 9098 Mezőörs, Ady Endre út 3. 

Bankszámlaszáma: Duna Takarék Bank Zrt. 58600300-11159373-00000000

              Kövecsesné Horváth Helga
Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány
                    FÜB. tag.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése