2022. november 25., péntek

Idén is támogattuk a bántalmazottakat befogadó Lea Otthont

 A Lea Otthon bántalmazott anyákat, gyerekeket is befogadó, ezért nyilvános címmel, és utcáról látható felirattal nem rendelkezik. Családok átmeneti otthona.

Az alapítványunk 200 ezer forintos pénzadományát Varga-Hegyi Eszter intézményvezető vette át, 2022. november 22-én három fős képviseletünktől.

A teltházas otthon 40 férőhelyén jelenleg 17 anya és a gyermekeik osztoznak. A legfiatalabb lakó két hónapos. A kicsik között többen is akadnak, akik az otthon lakójaként látták meg a napvilágot.

Az intézményben az esetek sürgőssége alapján döntenek arról, kit fogadnak be. Elsőbbséget élveznek a bántalmazottak, utcára kerülők, a bajba került várandós, illetve első gyermekes lányok, anyák, akik maximum másfél évet tölthetnek itt.

Aki többet szeretne megtudni a Lea Otthonról, az látogassa meg a közösségi oldalát: Lea Otthon Facebook oldal, és olvasgassa a hajdani lakók beírásait is.

 Adományok az otthonnak

A mosógépek a sok használattól különösen gyorsan amortizálódnak. Jól jönnek a tartós élelmiszerek, tápszerek, bébiételek, tisztító- és mosószerek, pelenkák, hámozható gyümölcsök. Az adományokról a leaotthon@gmail.com e-mail címen, vagy a 06-20/929-7809-es telefonszámon lehet egyeztetni.

Önkénteseket is fogadnak, főként gyermekfelügyeletre, programok szervezésére, raktáros munkára, amiről szintén a fenti számon lehet egyeztetni.

Az otthon bankszámlaszáma: 10702105-47120804-51100005, a Leány Anya Gyerek Alapítványon keresztül pedig az adó 1%-ával is lehet támogatni az intézmény munkáját.

 

                                                                                  Török Tünde

                                                 Alapvető Emberi Értékekeért Közhasznú AlapítványNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése