2020. augusztus 23., vasárnap

Kreatív meditációs tábor a Béke jegyében: Fonyód, 2020. október 23 – 25.

A tábor célja:

Kétféle oktatás létezik: az egyik a világi oktatás, ami az elméből jön és az elmének szól. A másik a spirituális oktatás, ami a szívből jön és a szívnek szól. Az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ célja a spirituális oktatás.

A művészetek gyakorlása segíti a szív-tudást, vagyis az isteni inspirációt felszínre hozni magunkból. Az AEÉ Oktatási Központ keretein belül működtetjük kreatív meditációs táborainkat. Találkozóink elsődleges célja az, hogy a bennünk levő tudást segítsen felszínre hozni azáltal, hogy fejlesszük a kreatív énünket, így felismerjük magunkban az intuíciót. A művészetek gyakorlása által az Isteni Erő könnyebben hozzánk tud férni, jobban tud inspirálni minket, mivel a figyelmünket az elméről a szívre irányítjuk. 

A spiritualitásban a művészetek gyakorlása nem azt jelenti, hogy csodálatos és tökéletes dolgokat alkossunk hiba nélkül. A szívbéli alkotásnak „lelke van”, mindegy hogy miről van szó. Lehet egy vers, egy dal, rajz vagy festmény, vagy akár egy fotó. Ezek az alkotások alkotójuk lelki állapotát tükrözik vissza. Ha egy ilyen szívből jövő alkotást nézünk vagy hallgatunk, ugyanazokat az érzéséket fogjuk átélni, amit a szerző átélt abban a pillanatban, amikor a mű született. Emiatt van óriási különbség alkotás és alkotás között. Vannak amik népszerűek lesznek, pedig az elme számára egyáltalán nem tökéletesek. Sok alkotásnak azonban nincs lelke, mert csupán a tökéletes technikák elsajátításának a terméke. Nem szívből született meg, emiatt nem is tud hatni az emberek lelkére, csak az elméjükre. Általában azok az alkotások amik csak elméből születnek, elvesznek a feledés homályába.

Ezért kell alkotásainkat felajánlani Istennek, szeretettel teremteni azokat. Valójában minden művészet célja ez, az Istennel való együtt teremtés, amikor Istent bevonjuk a teremtésünkbe.

Életünk minden perce ilyen lehet, ezt mi döntjük el szabad akaratunkból.  Eldönthetjük, hogy Isten és a Szeretet megnyilvánuljon-e vagy sem életünk minden pillanatában. Ekkor azonban minden mást ki kell zárni a gondolatainkból. A mester így teremt, így éli az életét. Nem különleges képességek által lesz boldog - mert az önmagában nem okoz boldogságot – hanem Istenben és a Szeretetben élés által. Az ilyen emberre mondják, megvalósította magában Istent.

Kreatív meditációs táborainkban lehetőséget biztosítunk arra, hogy közösen meditatív módon alkossunk bármit. Lehet rajzolni, festeni, színezni, fotózni, verset írni és főként meditálni.

Októberi táborunk a Békéről - mint emberi értékről - fog szólni. Előadásainkat, beszélgetéseinket, alkotásainkat is e téma köré fonjuk.

 

Az AEÉ Oktatási Központ Házirendje

 

Kérünk mindenkit, hogy a járványügyi helyzet miatt az aktuális szabályokat tartsátok be!

Beszéd: A központ területén tartózkodjunk a hangos és túl sok beszédtől. Gyakoroljuk az erőszakmentes kommunikációt egymás között. Lehetőleg az étkezések ideje alatt is tartózkodjunk a beszédtől.

Étkezés: Alkohol és húsos ételek fogyasztása szigorúan tilos! Lehetőleg már az oktatás megkezdése előtt egy héttel se fogyasszatok alkoholt, és húst. Ugyanis a tiszta (szatvikus) étel és ital megtisztítja az elmét! Az étkezések ételáldással kezdődnek, amit nem szükséges hangosan mondani.

Az előadóterem egyben meditációs terem is, ezért kérjük, hogy a teremben mindig legyen csend a foglalkozásokat követően. Ne zavarjuk beszéddel azokat, akik a teremben meditálni szeretnének. Tiszteljük ezt a helyet, mert itt zajlik a tanítás. Ez a mesterek tiszteletét is jelenti.

Kérjük a táskáitokat, mobiltelefonokat az előadóteremben az erre a célra kijelölt asztalra pakoljátok le. Előadásoknál legyen nálatok füzet, toll a jegyzeteléshez.

Mobiltelefon használata: kérjük, hogy a mobiltelefonokat csak akkor kapcsoljátok be a szünetekben, ha feltétlenül szükséges, mivel kizökkent benneteket a nyugodt állapotból, megosztja a figyelmeteket és így nem tudtok koncentrálni a feladatokra.

Hangfelvétel, videó készítése: a csoport engedélyével készítünk csoportképeket a honlapra, Facebook oldalra. Videó felvételeket is készítünk, ha az előadók szeretnék. A felvételek esetleges nyilvánosságra hozataláról kizárólag az előadó rendelkezik. Ezért kérjük, hogy ne készítsetek sem videó sem pedig hangfelvételt az engedélyük nélkül!

 

Jelentkezés, regisztráció, egyéb információk

Helyszín: Funoldi vendégház és konferencia-központ 

Címe: 8640. Fonyód, Bartók Béla utca 30-32.sz. Web: www.funoldi.hu Facebookon is megtalálható.

A szállással kapcsolatos információkkal Muszti Zsoltot keressétek. A Funoldi és a közvetlenül mellette levő Pécsi Vendégházban tudjuk elhelyezni a jelentkezőket. A szállás foglalás lehetőleg e-mailben történjen, ne telefonon e-mail: aeefonyod@gmail.com 

A szállás díja: 5500 Ft/éj/fő, mely tartalmazza a reggelit is. Idegenforgalmi adót nem kell fizetni ebben az évben.

Túljelentkezés esetén a jelentkezőket várólistára tesszük, ha valaki lemondja a szállást, akkor azok helyére jöhetnek. A szállással kapcsolatos szabályokról a www.szallas.hu található ÁFSZ (általános szerződési feltételek) az irányadó.

 

Rendezvényeinken a részvétel, mint mindig ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztrációtokat vagyis a részvételi szándék jelzését szeptembertől tudja fogadni Lovizer Virág ezen az e-mail címen: aeefonyod@gmail.com

Kérjük, hogy akik nem foglalnak szállást azok is regisztráljanak, hogy tudjuk hány főre számíthatunk! 

Étkezés: mindenkinek magának kell gondoskodnia az étkezéséről. Akik a Funoldi és a Pécsi Vendégházban alszanak, hús nélküli reggelit kapnak, amit a Funoldi Vendégház éttermében fogyaszthatnak el.

Kb. 500 méterre található egy élelmiszerbolt, ami hétfőtől szombatig 7.00 -16.00 óráig van nyitva. Ősztől már szombaton is csak 12.00 óráig. Vasárnap zárva tart. Fonyód központjában található Spar és Lidl bolt is, amik vasárnap is nyitva vannak. Hűtőszekrény található a szobákban vagy a közös helyiségekben.

Utazás: Egyénileg. A szálláshely rendelkezik 20-22 férőhelyes zárt parkolóval, ahol ingyenesen elhelyezhetitek az autótokat. Ha valaki vonattal/busszal érkezik Fonyódra, akkor  jelezzétek a regisztrációnál ha segítség kell a szálláshelyre jutáshoz.

 

Kreatív foglalkozáshoz az alábbi eszközöket hozz magaddal, ha van (valamennyi papír, színes ceruza és akril festék lesz a helyszínen is):

- ceruzák, színes ceruzák, radír, körző, vonalzó,

- akril festék,

- ecsetek,

- edény víznek, törlőrongy,

- papír a rajzoláshoz, vászon (akinek van, és akar: kis asztali festőállvány),

- aki tud, hozzon viaszos vásznat az asztalra.

Akik szeretnének reggelente jógázni, hozzanak magukkal jóga matracot!

 

Szeretettel várunk mindenkit!

Az AEÉ Alapítvány fonyódi csoportja