2016. október 10., hétfő

Hozzászólás a csoportfoglalkozásokhoz

"2013-ban egy nyári felnőtt táborban hallottam először az Alapvető Emberi Értékekért Alapítványról.

Dörnyei Kati, az alapítvány alapítója is részt vett ebben a táborban. Előadásokat tartott, foglalkozásokat vezetett az alapítványi értékek szellemiségében. Amit már az első perctől kezdve éreztem, hogy ez valami nagyon igaz és nagyon tiszta tanítás, amit szeretnék beilleszteni az életembe. Többünk érdeklődésének köszönhetően ősztől Budapesten is elkezdődtek a rendszeres csoportfoglalkozások. 

Az öt emberi értékkel, tehát az erkölccsel, igazsággal, békével, szeretettel és erőszakmentességgel foglalkoztunk, minden alkalommal egy értéket vettünk részletesen nagyító alá. A csoportfoglalkozások célja az volt, hogy az értékekről ne csak beszéljünk, hanem hogy alkalmazzuk is őket a mindennapi életünk során, mert csak így fejlődhetünk. A következő nyáron egy alapítványi tábor keretein belül közösen végeztünk lelki gyakorlatokat, sok időt töltöttünk a természetben, és hosszú estéket beszélgettünk át. Azóta fontos része az életemnek az alapítvány értékrendje. A legfontosabb amit kaptam tőle, az a hitem megerősödése, és ez által egy végtelen nyugodtság. Ez egyrészt a tiszta, igaz tanításoknak köszönhető, másrészt pedig Katinak, aki életével valóban példázza is amiről beszél nekünk, így lesz hiteles. Többet foglalkozom azóta Istennel, egyre többször sikerül lecsendesednem és valóban befelé figyelnem, hogy meghalljam az Ő hangját. Olyan csodás dolgok történnek velem, amelyek egészen biztosan nem így alakultak volna, ha elméből próbálom irányítani az életemet. 

Kezdő pedagógusként szeretném a későbbiekben a munkámba is beépíteni az itt tanultakat úgy gondolom, ennél nagyobb értéket és útravalót nem is adhatnék a gyerekeknek."

Nagy Vanda Krisztina


Természet