2013. július 20., szombat

Étel- ruha- és játékosztás Sopronban




Minden évben tavasszal, a húsvéti ünnepek környékén, és adventkor szervezzük meg nagy gyűjtésünket, melynek eredményeképpen rengeteg tartós élelmiszert, meleg ételt, ruhát, játékot és tisztálkodó eszközöket, valamint mosószereket és süteményeket oszthatunk rászoruló embertársaink számára.

Évről évre érezhető, hogy az emberek egyre nagyobb számban vesznek részt tevékenységünkben, mert szívüket megérinti az adakozás és segítségnyújtás szeretetteljes érzése. Jó látni, ahogy sokan jönnek pakkokkal, arcukon boldogság és mosoly, hogy segíthetnek. Az év többi részében is számos adományt kapunk, amit folyamatosan gyűjtünk. Nemrég sikerült szert tennünk egy szerény kis raktárhelyiségre, amit egy soproni kedves barátunk biztosít számunkra. Nagy dolog, hiszen sajnos az önkormányzat ezidáig elzárkózott attól, hogy bármilyen formában segítse munkánkat. De hála a város közösségi erejének, plébániák, cégek, élelmiszerüzletek és magánemberek álltak be közénk a sorba és vállalják fel évről évre a rengeteg munkát, mely a gyűjtéssel és a szervezéssel jár.


Hálás köszönet mindazoknak, akik az osztáson személyesen is részt vettek, sütöttek, főztek, hogy minél gazdagabb, egészségesebb és finomabb étel kerüljön hajléktalan és rászoruló embertársaink elé. Megható, hogy most már sokadik alkalommal jönnek segíteni az osztás előtti készülődésben, és az utána következő hatalmas takarításban olyan édesanyák, akik maguk is sokgyermekes családjuk lévén rászorulnak a támogatásunkra. Kérés nélkül automatikusan mellénk állnak, nem sajnálva tőlünk szorgos kétkezi munkájukat és keményen dolgoznak a csapatban. Mostanában több fiatal diák is csatlakozik a munkához, ami külön példamutató cselekedet a mostani generáció számára.

Az áprilisi alkalommal is sokan voltunk. A rászoruló megjelentek száma sajnos egyre nő, de mi igyekszünk minden embernek több fogásos meleg étellel szolgálni, csomagolni tartós élelmiszert és tisztító eszközöket, amivel egy-két hétig segíthetjük az életüket. Az egyik kondérban -melyben 100 főre készült gulyás-, maradt még néhány liter finom falat. Autóval átszállítottuk az osztás helyszínéről az átmeneti szállóra, ahol hatalmas örömmel fogadták az ott tartózkodó rászorulók.
Minden alkalommal este nagyon fáradtan, de a szívünkben hatalmas örömmel zárjuk a programot. Önmagunknak is adunk azáltal, hogy átélhetjük a megtapasztalást: másokat boldoggá tenni, és a szeretetért cserébe hálás mosolyt és könnyeket kapni.

Szívből kívánom, hogy minél több embernek része legyen ebben a csodálatos, felemelő élményben.

Szeretettel:
Márkus Barbara

soproni önzetlen szolgálat




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése