2012. május 21., hétfő

Joshi Bharatnál jártunk


Joshi Bharatnál jártunk

A felesége révén fonyódi kötődésű Joshi Bharat, indiai származású sorselemző és műsorvezető fogadta alapítványunk alapítóját, kíséretét, és válaszolt néhány kérdésünkre is. Vállalta, hogy közreműködik egy sokgyermekes anya meglepésében, és annak régi vágyát teljesítve személyes útmutatást ad számára. 
Stúdiójában a számos emléktárgy, relikvia között fellelhető volt Sai Baba portréja is.

Joshi Indiában született, papi kasztban, ahol az asztrológia és a sorselemzés tudománya családi örökség. Ő ebben nőtt fel, és bár megpróbált ősei tudománytól eltérő pályát választani, egy ideig bábművészként és színészként dolgozott, végül mégis sorselemző vált belőle. Magyarországon telepedett le, alapított családot, és manapság többféle útmutatást is ad a hozzáfordulóknak televíziós műsoraiban, illetve személyesen. Társára, Csilla asszonyra, aki több mint húsz éve a felesége, Fonyódon talált rá egy meditációs tanfolyamon.
 
Villáminterjú Joshi Bharattal:

AEÉ: Mi a véleménye Sai Baba legfőbb, az alapvető emberi értékekről szóló tanításáról? Joshi: Indiában születtem, közel áll hozzám minden keleti filozófia, legyen az japán, kínai, buddhista, vagy más. A lényeg úgyis az érző lélek, e nélkül képtelenség fejlődni. Az alapvető emberi értékek fontosságáról több ezer éve vallanak megvilágosodott bölcsek. Ezek követését és tanítását én is fontosnak vallom, attól függetlenül, hogy nem vagyok Sai Baba követő.

AEÉ: Hogy látja, megfelelő irányba tart-e manapság az emberiség?
Joshi: Miközben az emberiség technikailag rendkívül sokat, emberileg jóval kevesebbet fejlődött az elmúlt évtizedekben. Mindenki a boldogságot hajszolja. Egy kicsit meg kellene állni, mert ez az iram hamis irányba vihet el.

AEÉ: Ön Indiából jött, és sok országban járt. Van-e különbség a magyarok és az indiaiak, illetve a többi nép között?
Joshi: A magyar népben alapvetően benne van az empátia, de most, hogy mindenki élete a védekezésről, saját birodalmának megvédéséről szól, kezd eltűnni ez a jó tulajdonság. A meglátásom szerint az alapvető emberi értékek megítélésnek tekintetében nincs különbség a két nép között. A többi, általam megismert nemzethez viszonyítva azt mondhatom, a magyarok nincsenek rosszabb szellemi állpontban, mint bármelyik más nép. Egyébként azt vallom, hogy a Földön hét milliárd ember él, és egyiknél sem azt kell nézni, hogy melyik néphez tartozik, hanem hogy milyen egyénről, milyen személyiségről van szó. Ettől függ ugyanis kinek mi a jó, és akkor lesz jobb a világ, ha mindenki megkapja azt, amire szüksége van.

- tt -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése