2019. július 12., péntek

Emberi értékekért tábor Borszéken 2019. június 28 – 30.


Ismét jártak Borszéken alapítványunk tagjai, ahol 2019.  június utolsó három napján tartott Dörnyei Katalin tábort pár tucatnyi erdélyi és magyarországi résztvevőnek, szokás szerint önköltséges áron.


Minden táborunk hasonló, az alapvető emberi értékek szerinti életről, vagyis az isteni tudatunk ébresztgetéséről szól, mégis más. 


Borszéken, ahol az erdélyi emberektől igencsak sokat lehet tanulni a magyarság-tudatról, nagyobb hangsúlyt kapott az a tanítás, hogy miért fontos egybetartani az Európai Uniót. 


Az EU-ban leomolhatnak a határok, cél az összetartozás erősítése, így arra kell törekedni, hogy ezt valós, alapvető értékek szerinti tartalommal töltsük meg. Ne a történelmi sebeinket nyalogassuk, valamikori határok visszaállításáról álmodozva. Új időket élünk, amelyekben persze továbbra is fontos a nemzeti értékeink megőrzése, de úgy, hogy közben emlékezzünk rá, lényegében egyek vagyunk. Nem a versengés, egymás legyőzése, hanem egymás csodálata a cél. „A bennem lakó Isten örül a benned lakó Isten megnyilvánulásának” – hangzott el a tanítás arról, milyen is az, amikor jól működünk.


A „földi játékok” lényege, hogy tapasztaljunk, fejlődjünk, rájöjjünk kik is vagyunk valójában. Ebben a játékban a fizikai lét élvezeteit előtérbe helyező erők is benne vannak, ahol fontos a hatalom. Ezeket az erőket irritálja, hogy az unió miatt egyre erősebb, így nehezebben befolyásolható Európa, ezért sokat tesznek azért, hogy szétessen az EU. Erről szól a migrációnak a gerjesztett, pénzzel ösztönzött része – hívta fel a figyelmet Kati a tanításaiban. 


Persze még sok mindenről szó esett, és fog is a táborok őszi folytatásakor...

Török Tünde


Borszék1

Borszék2

Borszék3

Borszék4

Borszék5