2024. február 22., csütörtök

Az Adó 1%-nak felajánlása, a 2023 évi adóbevallásból

 Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Ismét megkezdődött az adóbevallások és az 1%-felajánlások időszaka. Tudom, már sok ilyen figyelemfelhívást, felkérést kaptatok idén is, és még valószínű, hogy mások is megkeresnek benneteket ugyanezért.

Mégis miért kérjük tőletek, hogy minket válasszatok, és az alapítványunk adószámát -18039032-1-14- jelöljétek meg a bevallásotok elkészítésekor?

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány egy olyan közhasznú nonprofit szervezet, mely csakis kizárólag pénzügyi felajánlásokból és az adó 1%-ból tartja fent magát.

Nincsenek fizetett alkalmazottjaink, minden funkciót ingyen, önzetlenül végeznek a vezetőségi tagok, és más önkénteseink is. Így tudjuk biztosítani, hogy minden befolyó összeg a tevékenységeink ellátására forduljon.

Támogatóink és más érdeklődők minden felhasznált forintról pontos kimutatást kapnak a honlapunkon a közhasznúsági jelentésekben. A 2023.-as évi tevékenységeinket a blogbejegyzésünkben lehet megnézni, erre a szövegre kattintva. Ebben az évben 275.301.-Ft-ot utalt át részünkre a NAV a 2022. évi adó 1% felajánlásotoknak köszönhetően.

Az Alapítvány a közhasznú célok megvalósítása érdekében az alábbi feladatokat fejti ki:

- nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, (táborok, előadások, önismereti klubok, stb.)

- kulturális tevékenység, (kiállítások, zenei rendezvények, könyvbemutatók, művészeti táborok.)

- természetvédelem, állatvédelem, (állatmenhelyek rendszeres adományozása, ökoiskola támogatása, zöld klubok, előadások)

- környezetvédelem, (zöld klubok, rendszeres szemétszedés, ismeretterjesztés, környezetvédelmi konferenciák)

- hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, (rendszeres pénzügyi és tárgyi adományok 3-4 anyaotthonnak, Autista Otthon Alapítványnak, és a Baptista Diakónus Szeretetotthonnak.)

A fentiekben felsoroltakat a honlapunkon tevékenységenként külön dokumentáltuk.

 

Akiknek további technikai segítségre is szüksége van a bevallás elkészítéséhez, azok megtalálhatják a részleteket az alábbi tájékoztatóban:

Évről évre az emberek mintegy fele nem rendelkezik az adó 1%-áról! Arra kérünk benneteket, hogy hozzatok tudatos döntést, támogassátok vele a munkánkat! Adószámunk: 18039032-1-14

Ne feledjétek, ez a felajánlás senkinek nem jelent kiadást, csak pár percet az életedből, amivel jót tehet. Tartozzatok ti is azokhoz, akik nem hagyják elveszni az 1%-os támogatásukat: tegyetek jót vele, ajánljátok fel most, és segítsetek másokhoz is eljuttatni adatainkat, hogy ők is ugyanezt tudják tenni. 

Hogyan tudjátok 2 perc alatt felajánlani? Elmondom!

→ Lépjetek be az Ügyfélkaputokba. SZJA belépés Ide kattintva!

→ Nyissátok meg a NAV által elkészített adóbevallásotokat.

→ Töltsétek ki a 23EGYSZA nyilatkozatot. Adószámunk: 18039032-1-14

Az E-SZJA működése ide kattintva megtekinthető!

 

Támogatásotokat előre is köszönjük!

             Üdvözlettel:


Dr. Dégi Zoltán, elnök,

Lakatos László, kuratóriumi tag,

Török Tünde, kuratóriumi tag,

Mezei Anita, Felügyelőbizottság elnöke,

Kövecsesné Horváth Helga, Felügyelőbizottsági tag,

Muszti Zsolt, Felügyelőbizottság tag

Lakatosné Dörnyei Katalin, alapító.

Adó 1% felajánlása