2024. március 12., kedd

Közel 60 ember szedte a szemetet Fonyódon

Fantasztikusan nagy csapat, egy híján 60 ember gyűlt össze március 9.-én szombaton, hogy megszabadítsuk Fonyód több részét is a szeméttől. A „bevetésre” rendelkezésünkre álló 250 darab 120 literes zsákot szinte mind tele szedtük, sőt a zöld zsákok mellett gumiabroncsokból, bútordarabokból és egyebekből álló további gúlákat raktunk a legszennyezettebb területeken az utak szélére, hogy el tudják onnan szállítani. (A legdurvább helyzet a Csiszta felé vezető, valamint a kamionos parkoló felé vezető utak mentén volt.)

A többség két-három órán át, a legkitartóbbak négy órán át szedték a szemetet, sokat csinosítva Balaton-parti településünkön, de sajnos maradt még bőven hulladék Fonyód egyes területein, akadnak még feltáratlan árkok, településrészek.

Arra járó biciklisek dicsértek, autósok tapsoltak nekünk, köszöntek és köszönték az önkéntes munkánkat. Csak remélni tudjuk, hogy egyre többen érzik felháborítónak a szemetelést, és lépnek közbe, ha ilyet tapasztalnak.

A tavalyi után most másodszor szervezte meg a fonyódi központú Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány (AEÉ) egyik klubja, a Zöld Kör a fonyódi szemétszedést. A mostani eseményen a helyi önkormányzat volt a fő támogató Erdei Barnabás alpolgármester úr közreműködésével. Biztosították a szemeteszsákokat, a gumikesztyűket, majd a szemét elszállítását.

Más civil szervezetek, a Nők a Balatonért Egyesület és a Lions Club helyi csoportjai is csatlakoztak az akciónkhoz. A résztvevők között szinte minden korosztály képviseltette magát, az egész apróktól kezdve az idősebb, nehezen hajoló, mégis önkéntes munkát vállalókig. Családok jöttek el kisgyerekekkel, és négy gimnazista is részt vett a munkában, akik igazolást kapnak a közösségi szolgálatukért.

Szép munka volt, köszönjük minden résztvevőnek!

    Török Tünde
  kuratóriumi tag
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése