2023. december 9., szombat

Ismét jártunk a bántalmazottakat befogadó Lea Otthonban

 A legjobb helyre kerülnek az adományaink: ismét jártunk a bántalmazottakat befogadó Lea Otthonban.

Alapítványunk – a támogatóink jóvoltából – idén is vitt 200 ezer forint pénzadományt a Lea Otthonba, amely bántalmazott anyákat, gyerekeket is befogad, ezért nyilvános címmel, és utcáról látható felirattal nem rendelkezik.

A pénzadományt Horváth Vali, helyettes-intézményvezető vette át tőlem december 5.-én, amiről az átvételi elismervény mellett az otthon bevételi pénztárbizonylatának másolatát is megkaptam. (Ez mindig így szokás.)

Vali elmondta, teltházzal üzemel a 19 pici szobájuk, és tetemes, 120-as a várólistájuk. Elsőbbséget élveznek a bekerülésben a bántalmazottak, utcára kerülők, a bajba került várandós, illetve első gyermekes lányok, anyák, akik maximum másfél évet tölthetnek itt.

Vali, aki 18 éve dolgozik az intézményben, dúlaként is segítve a szülő anyákat, nehéz szívvel mesélt arról, hogy másfél év után el kell elengedniük az anyák kezét, pedig legfeljebb óvodáskorú gyerekek mellett tud egy nő munkát vállalni, és esély kapni az önálló életre. A szociális rendszer persze támogatja őket továbbra is, csak máshogy.

A Lea Otthon egyik legnagyobb eredménye, hogy segít a kismamáknak együtt maradni a csecsemőjükkel, kisgyermekükkel, akik így nem kerülnek állami gondozásba. A kicsik között többen is akadnak, akik az otthon lakójaként látják meg a napvilágot. A következő kislakót várhatóan karácsonykor szüli meg az egyik befogadott terhes leányanya.

Vali elmondása szerint legnagyobb szükség most nem ruhákra, hanem mikrohullámú sütőkre, vízforralókra, hajszárítókra, és egyéb háztartási kisgépekre van. Ilyeneket vesznek majd az alapítványunk adományából is.

Aki többet szeretne megtudni a Lea Otthonról, az látogassa meg a közösségi oldalát: Lea Otthon Facebook oldal, és olvasgassa a hajdani lakók beírásait is. Itt elérhető egy idei cikk is, amelynek címe: „Tündérkeresztanyu” – Horváth Vali, a hétköznapi roma hős, aki a rászoruló édesanyákat segíti.

Adományok az otthonnak

Az adományokról a leaotthon@gmail.com e-mail címen, vagy a 06-20/929-7809-es telefonszámon lehet egyeztetni.

Önkénteseket is fogadnak, amiről szintén a fenti számon lehet egyeztetni.

Az otthon bankszámlaszáma: 10702105-47120804-51100005, a Leány Anya Gyerek Alapítványon keresztül pedig az adó 1%-ával is lehet támogatni az intézmény munkáját.

                                             Török Tünde kuratóriumi tag

                             Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése