2014. január 15., szerda

Karácsony utáni meglepetés

Mi is követtük csillagunkat és a Három Királyok példáját. Elindultunk jó messzire, hogy ajándékot vigyünk olyan gyerekeknek, akik karácsonykor nem találhattak  meglepetést az szent öröm szimbólumaként állított fa alatt.

Fogadják szeretettel rövid fényképes beszámolónkat...

A hétvége csodálatos pillanatai... A szeretet ereje mindent felülmúl... Akkor a lélek feltöltődik mosollyal, öleléssel, alázattal, hálával, elfogadással, megértéssel és lelki békével. A belső csendet nem nyomja el a külvilág zaja, csak a szívtől szívig érzése hullámzik a lélek óceánján... Ilyen volt a hétvégi élményünk Balsán, ahova adományokkal megpakolt teherautóval utaztunk mintegy 500 km-t. 30 család gyerekekkel együtt várta érkezésünket a falu művelődési házában, ahol esti program keretén belül osztottuk szét azokat az adományokat, amelyeket Sopronban és környékén ajánlottak fel olyan emberek, akik számára fontos a náluk szegényebb sorban élők megsegítése. 

Tejeskávét, szörpöt és süteményt kínáltunk az érkezőknek. A gyerekek temérdek játék közül választhatták ki a számukra legkedvesebbeket és vihették haza. Családonként egy nagy táska tartósélelmiszert, 1,5 kg mandarint, és 2 rúd mákos/diós kalácsot adtunk át. A sok ruhát, bébi felszereléseket, színes tv-t, szőnyeget pedig a falu polgármesterének adtuk át, aki családonként, szükség szerint osztja majd ki az adományokat. 









Másnap Sereghy esperes úr szent mise keretén belül köszönte meg, hogy segítőszándékunkkal és szívünkben a szeretettel érkezvén Balsa községbe "ünneppé varázsoltuk az estét". Az igazság az, hogy az ünnepet ők varázsolták a mi szívünkbe. Minden hálás rezdülésük, a könnyeik, a mosolyuk, a vendégszeretetük és kedvességük a mi napunkat aranyozta fényességessé. 


Lelket melegítő, boldog pillanatok voltak, melyeket soha nem feledünk, szívünk legmélyén őrizve megyünk tovább és tesszük a dolgunk, amerre a Jó Isten vezet bennünket. Köszönet és hála... Márkus Barbara 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése