2013. április 16., kedd

Az önmagunktól önmagunkig vezető út...


Önismereti csoport-foglalkozás Fonyódon

Mindig azt szajkózzák nekünk, hogy az Isten bennünk van, de ki a fene érti ezt? No, erről szól a fonyódi önismereti csoport-foglalkozás, ami kicsit más, mint általában az elmével és a tudatalattival foglalkozó önismereti tanfolyamok. Az AEÉ Klub csoport-foglalkozásainak célja a magasabb rendű önvalónk megismerése, illetve, hogy tudatosabbá tegyen minden résztvevőt az önmaga megismerésében. Rá akar ébreszteni arra, hogy az egyetlen igazi tudás; az önismeret.

Lakatosné Dörnyei Katalin szerint, aki az öt estéből álló ingyenes foglalkozások előadója, a legtöbb baj abból fakad a világban, hogy nem ismerik magukat az emberek. A nagyobb önismerettel egyszer csak megérthetjük, miért nem érezzük jól magunkat egy-egy helyzetben.

Kati ezt vallja: „Ha kiegyensúlyozott, boldog életre vágysz, akkor azt ne a külvilágban keresd, mivel azt csakis a belső „világod” megismerése útján érheted el, vagyis az önmagad „megtisztítása” által. Másként mondva a saját jellemed formálása által. Ez az igazi önismereti munka, a „szívmunka” lényege, mert aki Önmagát megismeri, az Istent ismeri meg.”

Itt egy kis ízelítő a tanfolyamból, amin nem csak a klub tagjai, hanem más érdeklődők is részt vehettek és vehetnek:

Az első foglalkozáson az öt Alapvető Emberi Értékről, valamint a lelket körülvevő burkokról – fizikai test, energia test, mentális test, szellem test, boldogság test –, és ezek megtisztításáról esett szó. A fizikai test megtisztítására bizonyára mindenki sok gondolattal és ötlettel rendelkezik. De vajon hogyan tisztítsuk meg azokat a testeket, amelyek körül ölelnek minket, de szabad szemmel nem láthatók.

Arról is gondolkodunk majd, hogy mi is az erkölcs, és mennyire lehet szubjektív az értelmezése? Spirituális értelemben az erkölcs, helyes cselekedet jelent, amely nem más, mint a tettekben kifejezett szeretet. Kétféle erkölcs van, az isteni, és a gyakorlati, vagyis világi. Az első, egyetemes és alapvető, a második az ember múlékony kapcsolataira, világi tevékenységére vonatkozik. Felmerülhet bennünk az a kérdés, hogy vajon hogyan tudja a mai ember e kettős erkölcsiséget magában összeolvasztani? Hogyan éljek spirituális életet az anyagi világban?

Az önismereti csoport-foglalkozásokon az elméleti útmutatást gyakorlati kipróbálás követi, mert semmit sem ér az elméleti tudás az átalakulás nélkül. A csoport tagjai könnyen kivitelezhető, és az életük „önátalakítását” elősegítő lelki gyakorlatokat is megismerhetnek.

A fonyódihoz hasonló ingyenes csoport-foglalkozásokat Siófokon is tart az előadó.

-tt-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése