2024. október 17., csütörtök

Tárgyi és készpénz adomány a Borostyánvirág Anyaotthonnak

 Nagy örömünkre ismét vihettünk adományt a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonnak. Egy tatárvári őstermelő, Szabó József ajánlott fel 60 kg Rozela fajtájú almát, és összesen 30 liter, 10 db 3 literes 100%-os pasztőrözéssel tartósított almalevet, amit az alapítványunk kiegészített 250 000.-Ft készpénzzel.

Az adományokat Mezei Anitával az alapítványunk FÜB elnökével együtt vittük el, és adtuk át október 16.-án, az anyaotthon vezetőjének.

Bíró Dániel beszámolt arról, hogy továbbra is teljes létszámmal működnek. A férőhelyekért általában a kérelmezők várólistára kerülnek, amelyek elosztása eléggé bonyolult, és összetett feladat. Ugyanis ők nem átlagos anyaotthonként működnek, hanem a családi erőszak áldozatainak nyújtanak menedéket. Ez mellett még Kaposváron egy Krízisközpontot is fenntartanak. Ha náluk nincs hely, akkor az ország bármelyik településén működő, hasonló anyaotthonban próbálják központilag elhelyezni a veszélyeztetett személyeket. Természetesen ez fordítva is ugyanígy működik, ha az ország másik feléről kell elhelyezni egy csonka családot, és náluk pont felszabadul pár hely, akkor azokat ugyanúgy elhelyezhetik hozzájuk. A speciális helyzetükre való tekintettel, a náluk elhelyezett személyeket látogatni nem igazán lehet, alkalmanként szigorú előellenőrzés után egy-két közeli családtag bejöhet hozzájuk. 

Éppen ezért nagyon nehezen tudnak beilleszkedni, és új életet kezdeni az anyaotthon keretei között. A külső és szintén az anyaotthon által fenntartott szociális lakásokban, már sokkal könnyebb feltételek mellett ismerkedhetnek, kapcsolódhatnak új partnerekhez. Jelenleg két lakást, és egy családi házat tudnak pluszban  működtetni, és így tehát 3 családot elhelyezni, akikről ugyanúgy gondoskodnak.

Jelenleg egy Walipini típusú üvegház pályázat beadásán dolgoznak, amely nagy segítség lenne abban, hogy egész évben megtudják termelni saját maguk részére a növényi élelmiszerek egy jelentős részét. Itt tudnának dolgozni azon ellátottak, akik bármilyen oknál fogva nem tudtak még elhelyezkedni más munkahelyekre.

Ez úton is köszönjük Szabó József őstermelőnek, és mindenkinek akik az alapítványunknak pénzbeli támogatást adtak, hogy általuk ismét támogatni tudtuk a kaposvári anyaotthont, és az ott gondozott menekült családokat.

 Adomány átadás a Borostyánvirág Anyaotthonban

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése