2013. november 16., szombat

Aranyos tábor Sümegprágán


1.    Aranyos Tábor Sümegprágán.



Július 9-től 13-ig került megrendezésre Sümegprágán az 1. Aranyos Tábor, amely Purisaca Golenya Ágnes írónő kezdeményezésére indult el. Hasonlóan spirituális érdeklődésű, az életet jobbá, élhetőbbé tenni kívánó emberek jelentkezését vártuk a táborba, melynek távlati célja olyan közösséget, közösségeket létrehozni, ahol egymást segítve, a terheket egymásról levéve ki-ki a számára legmegfelelőbb tevékenységben  munkálkodva  építheti önmagát, a közösséget, a nemzetet, a Világot.



Miért "Aranyos" Tábor?



Az alkimisták örök célja: rálelni az "aranycsinálás" titkára. Miért kellene arannyá válnunk mi magunknak? Mert az arany szimbolizál egy olyan tiszta, salaktól mentes értéket, aminek az  előállítása fáradságos munkával, magas hőfokon történő égetéssel, olvasztással, tisztítással lehetséges (beavatások, vagy a szellemi szauna, ahogy én elneveztem:)), hogy ebben a múlandó világban relatíve örök legyen. Ezen kívűl Nap-szerű fém, ami világunk egyik legfontosabb princípiuma és energiája. Az egész Élet egy misztérium, minden napunk egy beavatás. Ha ma már "aranyosabb", sőt, "aranyabb" vagyok, mint tegnap, hálát adok a Teremtőnek! (részlet az írónő honlapjáról: http://golenya-agnes.hu/)



Jóval többen jelentkeztek, de végül is 24 hölgy - orvos, jogász, mérnök, pedagógus stb. - jelentkező érkezett a 6 szervezőn túl, közülük ketten Nyugat-Európából. Nem lepett meg bennünket, hogy csak nők érdeklődtek



SZERVEZŐK:

  • PURISACA GOLENYA ÁGNES ÍRÓ, KUTATÓ (AZ ARANYOS TÁBOR ÉS ARANYOS KÖR ALAPÍTÓJA)
  • LAKATOSNÉ DÖRNYEI KATALIN, AZ ALAPVETŐ EMBERI ÉRTÉKEKÉRT ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA,
  • ISTENES GYŐZŐ "HIVATÁSOS" VILÁGJÁRÓ ÉS SEGÍTŐ
  • BARANYAI MÁRTA FESTŐMŰVÉSZ www.cork-painting.hu
  • GULYÁSNÉ SZALAI GABRIELLA "SZELLEMI" ÍRÓ, ASZTROLÓGUS
  • GYŐRI TÜNDE (www.lelekkut.eoldal.hu/ http://www.eresztveny.eoldal.hu/

 A sümegprágai Művelődési Házban  megtartott  nyílt nyitó est a Szférák Zenéje címet kapta. Mivel az ember és a világ 70%-a víz, a zene és a víz megdöbbentő kapcsolata adta a témát. Vízben születtünk, víz nélkül meghalunk. A japán Emoto professzor vízkristály kísérleteiről néztünk meg egy filmet, ahogy bemutatja az ének, a zene, sőt az ima hatását a vízkristályokra. 


Itt elsősorban az ember saját maga, embertársai és a Föld iránti felelősségéről beszéltünk. Itt kap jelentőséget, hogy Aranyos Emberekként tudunk-e vigyázni a ránk bízott kincsekre, tudunk-e „inni adni a szomjazóknak”  törődéssel, szép szavakkal, szeretettel? A zenei programot Alexander Horsch és Pápai Mária Aranypajzs együttese nyújtotta. Az Aranyos Tábor résztvevői ezzel a különleges ingyenes esttel köszönte meg Sümegprága vezetőségének és lakóinak vendégszeretetét.  

A további 4 nap Purisaca Golenya Ágnes által írt regénytrilógia   (Az Aranyasszony útja, Az Aranykapu, és  A Perui Papnő ) Égi tanításainak feldolgozásával folytatódott.


A program megszervezésében és az  alapvető emberi értékekről szóló tanítások és  lelkigyakorlatok témájában nagy szerepet vállalt Lakatosné Dörnyei Katalin az Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány képviseletében.



Nekem is hatalmas élmény volt a résztvevők tapasztalatait hallgatni és megérezni, hogy az összetartás és a Szeretet ereje mire képes.

Már tervben a következő tábor…



Istenes Győző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése