2022. november 25., péntek

Értékteremtés a mindennapokban 2022. december 03.-i tájékoztatója

 Kedves Érdeklődők!

 2022. december 3.-án tartjuk az idei előadássorozatunk utolsó napját karácsonyi jótékonysági vásárral, és a résztvevők kreativitásáról szóló kiállítással.

Mint arról korábban hírt adtunk, októberben indult az alapítványunk oktatása ”Értékteremtés a mindennapokban” címmel Fonyódon a Funoldi Vendégház előadótermében, amit a novemberi rendezvényünk követett. (A mellékelt fotók a legutóbbin készültek.)

 

Jótékonysági vásár a decemberi találkozón!

 

Az idei utolsó rendezvény napunkon, december 3.-án egy szeretetotthon javára tartunk jótékonysági vásárt az alapítványunknak adott alkotásokból, ajándéktárgyakból, és egyéb felajánlásokból.

Az adományok értékesítéséből befolyt összeget teljes egészében a baptisták által fenntartott „Szeretetotthon az elesettekért” nevű intézmény Fonyódhoz közeli, nemeskisfaludi részlegének továbbítjuk, amely fogyatékkal élőknek biztosít erejéhez mérten emberséges életet. Köszönettel veszünk tehát minden felajánlást!

 

 

Kreativitásunk bemutatása

Az előző rendezvényeinken egy-egy spirituális művészt is bemutattunk. Mivel a kreativitásunk felfedezése, megélése fontos része az önismereti munkának, aktív meditációnak, az idei utolsó alkalommal a résztvevők kreativitásának bemutatása lesz a cél. Ezért arra kérünk minden érdeklődőt, résztvevőt, ha van olyan munkája, alkotása, amit szívesen megmutatna másoknak (legyen az fotó, festmény, vers, ékszer, faragás, stb.), és megoldható, hozza magával (lehetőleg mindenki csak pár darabot!)

Aki szeretné, röviden el is mondhatja, mit ad számára az alkotás.

(Arról mindenki maga dönt, hogy a bemutatott alkotásokból felajánl-e eladásra bármit a jótékonysági vásárban. A vásár a szeretetotthon javára történő gyűjtést jelenti. Emellett - a szokásos alapítványi könyvek és pólók árusításán túl - egyéb értékesítés nem lesz!)

 

ÚJ HÍR: folytatjuk!

Január, február és március utolsó hétvégéin két napos táborokkal folytatjuk az ”Értékteremtés a mindennapokban” című oktatási programunkat, amelyben a további előadások mellett a gyakorlatra is hangsúlyt helyezünk. A gyakorlatokon az önismeret fejlesztése és az előadásainkban boncolgatott témák, értékek mindennapi életünkbe történő beépítése lesz a cél.

 

A többi a régi

A decemberi előadók ismét alapítványunk tagjai lesznek, köztük az alapító Lakatosné Dörnyei Katalinnal, aki válaszolni fog a felmerülő kérdésekre is.

  

Az előadások körülbelül 45 percesek lesznek, amiket rövid szünetek követnek. Délben egy hosszabb ebédszünetet tartunk. A program elvileg 9 órától 16 óráig tart, de számítsatok arra, hogy az esetlegesen elhúzódó kérdések-válaszok miatt később végzünk.

Ennivalót mindenki hozzon magával! (Kávét, üdítőt, vizet lehet vásárolni a helyszín üzemeltetőjétől.)

A szállásról – ha valaki előbb érkezne és/vagy tovább maradna - mindenki maga gondoskodik.

A helyszín: Funoldi Vendégház, Fonyód, Bartók Béla u. 30-32.

Funoldi iroda mobilszáma:  06-70/676-1802

E-mail: funoldi.info@gmail.com

  

A rendezvényeink ingyenesek. Kérjük azokat, akik eddig még nem regisztráltak, vagy előzetesen regisztráltak, de mégsem tudnak jönni, jelezzék az alapvetoemberiertekekert@gmail.com email címen.

 

Kérjük a rendezvényeinkre azok jöjjenek, akik olvasták már Dörnyei Katalinnak, alapítványunk alapítójának legalább egy könyvét! (a könyvek már honlapunkról is megrendelhetők.)

 

Az előadások témái:

Értékteremtés a mindennapokban című, három alkalomból álló őszi-téli rendezvénysorozatunk részben már elhangzott, részben még ezután következő  témái (A sorrend módosulhat. A kimaradó témákra, illetve az előadások témáinak további elmélyítésére a jövő évi kétnapos táborainkban kerül majd sor.):

-       Hogyan válhat könnyebbé az életünk a jellemformálás által?

-  A kommunikáció mint az emberi kapcsolatok építője vagy rombolója (erőszak-mentes kommunikáció)

-       Hogyan tudjuk elviselni a nehézségeket az életben?

-        Mi az élet valódi célja?

-        Bevezetés a szívtudásba, annak fokozatai

-        Környezetvédelem az alapítványunkban - az ember és a természet viszonya

-        Mi a harmonikus családi élet titka?

-        Kitől érdemes tanulni? A jó tanár ismérvei

-        A lelki béke és a meggyőződés összefüggései

-        Hogyan teremtsünk a szívünkből? Az elme és a szív-teremtés közötti különbség

-        Önzéstől az önzetlenségig. Valójában kinek segítek, ha másokon segítek?

-        Mi akadályozza a boldogságunkat?

-        Isten helye az életemben

-        A fizikai életvitelünk hogyan hat a lelki fejlődésünkre?

-        Gyermeknevelés szívtudással

-        Megbocsátani húúú de nehéz!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése