2019. június 18., kedd

Tájékoztató az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központról


Kedves Csoporttagok!


A legutóbbi Emberi Értékekért Tábort Fonyódon tartottuk 2019. június 8 – 10-ig. Egy olyan nagyszerű kezdeményezést indítottunk el közösen, mint az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ létrehozása, aminek elsődleges célja az, hogy a bennünk levő tudást segítsen felszínre hozni.


Kétféle oktatás létezik: az egyik a világi oktatás ami az elméből jön és az elmének szól. A másik a spirituális oktatás ami a szívből jön és a szívnek szól. Minden emberben ott rejlenek az emberi értékek, amelyek nem a külvilágban találhatók, hanem bensőnkből fakadnak. Ezt a tudást kell felszínre hozni magunkból vagyis a gyakorlatba átültetni. A spirituális oktatás a szívnek szól, amely képes az emberi benső legmélyébe hatni és átalakítani azt. Az értékek gyakorlása transzformáló hatással bír a személyiségünkre.


Ez az oktatás három fő részből tevődik össze:


1. előadásokból (témához kapcsolódó előadások),

2. intuíció, kreativitás elősegítése (különböző kulturális és művészeti programok által),

3. szív – tudásunk megismerése, előhozása, alkalmazása  (meditáció és egyéb módszerek segítségével).


A fonyódi tábort már ebben a szellemben tartottuk meg. Megbeszéltük, hogy az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központban szeptembertől havonta találkozunk egy hétvégére. Lelkesedésünket az is mutatja, hogy a tervezett összejöveteleink időpontjaikor az összes szálláshely előre le lett foglalva a Funoldi Vendégházban.


Ezek:


2019. szeptember 28 – 29,

2019. október 26 – 27, 

2019. november 30. – december 01.


Egyenlőre a Funoldi Vendégház ad otthont az oktatási központunknak. Cím: Fonyód, Bartók Béla u. 30- 32. Sajnos itt csak 32 főnek jut szállás. Azonban a terem elég nagy ahol az előadásokat tartjuk 100 fő is elfér, így szeretettel várunk minden érdeklődőt a programjainkra.


Akiknek nem jutott az őszi programokra a Funoldiban szálláshely, azok érdeklődjenek Fonyódon és környékén, biztosan találnak valahol megfelelő téliesített szállást.



Mivel a Funoldiban kevés szék van (csak 50 db) így az ülőhelyek száma is korlátozott. Ezért kérjük, hogy időben jelezzétek felénk részvételi szándékotokat az alábbi email címen, hogy a pótszékekről előre tudjunk gondoskodni.


A programjainkra történő jelentkezéseket (regisztráció)  Lakatos László az alábbi email címen fogadja: alapvetoemberiertekekert@gmail.com Telefonszáma: +36 70 330 4694 


Előadások: az emberi értékek oktatásának lényege a személyes példamutatás, mert ezáltal válunk hitelessé. Életünk során megszerzett tudásunkkal önzetlenül segíthetünk másoknak úgy, hogy egy előadás vagy csak kötetlen beszélgetés alkalmával elmondjuk tapasztalatainkat. Alapítványunk lehetőséget biztosít rendezvényein azok számára, akik ilyen módon szeretnék tudásukat megosztani másokkal.


Kulturális és művészeti programok: szeretettel várjuk azok jelentkezését is akik prózában, dalban vagy zene által valósítják meg önmagukat és ezzel inspirálnak másokat.


Ugyanígy helyet kapnak a különböző művészeti alkotások is, amiket rendezvényeink idejére kiállítunk a teremben. Ezek lehetnek mandalák, festmények, hímzések, fotók, vagy egyéb tárgyak.


Az  alapítványunk által szervezett programok ingyenesek, tehát csak azok jelentkezését várjuk, akik önzetlenül vagyis díjmentesen tartják meg előadásukat, művészeti programjukat!


Akik kedvet éreznek ehhez, bátran jelentkezzenek nálam és megbeszéljük a részleteket. Email: ldkati@gmail.com


Programjaink zárásaként szeretnénk minden alkalommal - mint ahogy azt a legutóbbi fonyódi táborban is tettük - a jelenlévők között kisorsolni az erre a célra felajánlott tárgyakat. Ezekhez kérünk felajánlásokat: ezek nem csak művészeti alkotások lehetnek, hanem bármi más hasznos dolog is. Például a témához illő könyvek, amiket elajándékoznátok vagy saját készítésű lekvár, szörp, teakeverék, szappan stb. Lehet felajánlani ajándék masszázst vagy bármi mást amihez értetek, és önzetlenül adnátok másoknak.


Mellékelem a fonyódi táborban készült képeket. Sajnos a csoportképről most is mint eddig mindig,  lemaradtak néhányan.


Szeretettel: Dörnyei Katalin

Tábor1

Tábor2

Tábor3