2018. szeptember 21., péntek

Egy emlékezetes erdélyi tábor az emberi értékek jegyében, 2018. augusztus 18-26


Nagy találkozások, ismerkedések és tanulások kísérték 2018. augusztus 18-26 között az alapvető emberi értékek jegyében, Borszéken megrendezett tábort. Erdélyből és Magyarországról mintegy ötvenen érkeztek, ki csak pár napra, ki egész hétre. A résztvevők Dörnyei Katalin előadássorozata révén ébresztgethették magukban Istentudásukat, és erdélyi előadóktól hallhattak színes előadásokat egy igazi tábori élet közepette, pazar környezetben.

A Szilágyi Géza szervezte tábornak már a helyszíne is különleges volt Borszék természeti szépsége, forrásai, tündérkertje, mofettája, lábferedői miatt, amit csak fokozott, hogy Gyöngyi, a házigazdánk is felettébb tündérinek bizonyult gondoskodásával, rugalmasságával, beolvadásával. 

Az óriási fenyvesekkel tarkított hegycsúcsok közötti völgyben, olykor a felhőkkel egy magasságban, vagy lassan oszló ködben kezdődtek a reggelek táborlakók vezette tajcsival, tornákkal, jógákkal a Fitness villa erre termett mezején. A reggeli után előadásokkal, kirándulásokkal, sétákkal, fürdőzéssel folytatódott a nap, majd este a vacsora után újabb előadások, beszélgetések következtek.

A különböző korú és tudású résztvevők vállalták, hogy előzetesen elolvasnak Dörnyei Katalin könyveiből legalább egyet, ne kelljen mindent az alapoknál kezdeni, továbbá hogy vegetáriánus módon étkeznek a táborban. (Valljuk be őszintén, ezek teljesítése nem mindenkinek sikerült.)Ki ez a Kati, és mit akar?


Dörnyei Katalin, a fonyódi Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány alapítója előadásaiban többek között beszélt a környezet- és állatvédelemről, Földanya tanításairól, a vegetáriánus étkezés fontosságáról, avatárokról, tanítókról, a táltos-tudásról, az emberiséget segítő szellemi lényekről, köztük a Szent Koronáéról, a Mag-népe és Istenanya (Nagyboldogasszony) kapcsolatáról, továbbá a meditáció, illetve megtisztulás és az emberi értékek szerinti élet milyenségéről, fontosságáról. 

Több érdekes előadás is elhangzott Erdélyben ismert spirituális előadóktól, egyebek közt a tudatossági szintről, a pénzről, vagy a vágyak megéléséről. A tábor gerincét Dörnyei Katalin előadássorozata adta, aki személyes beszélgetéseket is tartott a résztvevők többségével. Ő így vallott magáról: „Egy átlagos magyar ember vagyok, aki azt az utat választotta, amit az őseink. Úgy élek és úgy gondolkodom, ahogy azt az őseink tették, természetesen a mai kor „eszmeiségéhez” igazodva. A világunkat sokféle módon lehet megismerni, sokféle tudásra lehet szert tenni, de számomra az egyetlen valóban fontos tudás, az Istentudás. Én ezt az utat választottam, ez a magyar nép eredendő tudása, amit táltosaink őriztek meg számunkra. Ennek a tudásnak semmiféle valláshoz nincs köze, mert a vallásokon jóval túlmutat. Ez a közvetlen istentapasztalat.”A tábor céljai


A tábor fő céljai közé tartozott személyes találkozást biztosítani azok között, akik olvasták Kati könyveit és a szívügyüknek tekintik a benne lévő tanítások megvalósítását saját életükben. A tanított értékrendhez igazodva, az előadók részéről is az önzetlenségről szólt a tábor, így csak az ebédet, szállást és saját benzinköltséget kellett kifizetnie a résztvevőknek.

Hasonló értékrendű, többet tenni, jobbá válni vágyó emberek találkozhattak, ismerkedhettek egymással, egymásnak is sokat adva. Mindez megihlette Sándor Csaba Imrét, aki megírta és a búcsúnapon sikert aratva elő is adta a tábor himnuszát.

Fejlődtünk, és újabb barátságok szövődtek. Az élmények és a tanítások feldolgozása hosszú időre elegendő szellemi útravalóul szolgált. Nem engedtük el egymást; az interneten közös oldal szerveződött, ahol továbbra is tartjuk a kapcsolatot, megosztva fotókat, tanácsokat, tanításokat. 

Gyöngyi javaslatára egy ígéretes, igen szép kezdeményezés van születőben; létrehozzuk a Jobb Emberré Válás Mozgalmat, ami az emberi értékekről szóló tanítások gyakorlati alkalmazását jelenti. Újra találkozunk Borszéken a Fitness villában 2018. november 23-25 között, és e szellemiséget követve el is kezdjük a közös munkát.Pár sor Borszékről, Fonyód testvérvárosáról


Románia egyik legszebb fekvésű, sípályával is rendelkező fürdőhelye. Az ország észak-keleti részében (Hargita megyében), a Keleti Kárpátokban levő ugyanazon nevű hegy közötti medencében, a Besztercei havasok, Kelemen havasok, Görgény havasok és a Csalhó hegység által körülölelt város, 900 m magasságban. Nemzetközi hírnevét ásványvizeinek köszönheti.


Török Tünde

Címerek

Kilátás

Tündérkert-feredő

Tündérkert-feredő2

Tajcsi

Előadás

Ebéd

Kirándulás

Tájkép

Csoport