2017. június 27., kedd

A hirbalaton.hu-n megjelent cikk Dörnyei Katalin könyvéről

Kedves Barátaim, Olvasóim!

Örömmel tudatom, hogy megjelent az új két kötetes könyvem, melynek címe: Az Istentudás alapjai – Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhez.

Ez a könyv mérföldkő lehet a magyar nép életében, mert megmutatja az Őseink tudásához vezető utat. Remélem, hogy egyre többen választják életük fő céljának az Istentudás megvalósítását.

Az I-II. kötet ára 2000 Ft, megrendelhető az ldkati@gmail.com email címen.

Szeretettel: Dörnyei Katalin


A hirbalaton.hu-n megjelent cikk Dörnyei Katalin könyvéről:

 Fonyódi szerző írt tankönyvet az alapvető emberi értékekről

2017. június 25. 15:59 - hirbalaton.hu/f

Hogyan és miért kell az alapvető emberi értékek szerint élni a mindennapokban, függetlenül attól, ki miben hisz, hol él, vagy mi a foglalkozása – erről szól Dörnyei Katalinnak Az Istentudás alapjai című, napokban megjelent könyve, amit tananyagnak szán a fonyódi szerző.

„Hiába választunk más vezetőket, hiába hozunk más törvényeket, hiába próbáljuk megreformálni az oktatási rendszerünket, ha mi felnőttek ugyan úgy gondolkodunk mint eddig. Ha az emberiség követné az alapvető emberi értékek egységes értékrendjét, nem lennének háborúk a világban, ezért a saját jellemünk formálása mindennél fontosabb kell legyen” – írja bevezetőjében a szerző, aki korábban ifjúságvédelmi rendőrtisztként tevékenykedett, majd elindult Angliába és Indiába tanulmányozni az alapvető emberi értékek oktatását, amelyet Sathya Sai Baba indiai filozófus és tanító útmutatásai alapján a világ több mint száz országában követnek, sőt több helyen a nemzeti tananyag részévé vált.

Dörnyei Katalin a hirbalaton.hu-nak nyilatkozva elmondta, Fonyódon 2010-ben alapította meg az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítványt azzal a céllal, hogy karitatív tevékenységek mellett meghonosítsa Magyarországon is az alapvető emberi értékekről szóló oktatást. Az alapítvány vezetőjeként az elmúlt években több magyarországi településen – köztük, Fonyódon, Siófokon, Pakson, Vászolyban és Budapest több kerületében – tartott kurzusokat, előadásokat. A növekvő érdeklődésre tekintettel összefoglalta a tanítások lényegét, ami tankönyvül is szolgál a jövőbeni kurzusok számára. (A könyv – a szerző korábbi műveivel együtt – a fonyódi városi könyvtárból kölcsönözhető ki, illetve az ldkati@gmail.com email címen rendelhető meg.)

„A cél, hogy első lépésként minél több felnőtt megismerje, majd – miként már több országban – a magyar oktatási rendszer részévé váljon az alapvető emberi értékek szerinti életről szóló tanítás, amely vallástól független, miközben valójában minden vallás alapja” – fogalmazott a szerző.


A Wikipédia így ír Sri Sathya Sai Babáról /1926-2011/:

"Indiai guru, spirituális és humanitárius személyiség, tanító. Filozófiája a vallások és nemzetek közötti egyenlőségre, az alapvető emberi értékek (igazság, helyes cselekedetek, béke, szeretet és erőszak-mentesség) gyakorlására, az önzetlen szolgálat végzésére és az ember eredendően isteni természetére helyezi a hangsúlyt. Az általa alapított Sathya Sai Nemzetközi Szervezet (Sathya Sai International Organization) egy ötven éve működő spirituális és humanitárius szervezet. Nem tartozik egyetlen valláshoz sem, egyikük igéit sem hirdeti, ehelyett az összes vallást, hitet és nemzetiséget felöleli. A világ 126 országában jelenlevő szervezet tevékenységeinek három alappillére az önzetlen szolgálat társadalmi munka keretében, az értékközpontú alap- és felsőoktatás és a lelki tevékenységek gyakorlása."


Forrás:

http://www.hirbalaton.hu/fonyodi-szerzo-irt-tankonyvet-az-alapveto-emberi-ertekekrol/#more-7825