2011. szeptember 27., kedd

Kaposvári Zenés Egység Találkozó

Kaposvári Zenés Egység Találkozó

Ahogy a világ belépett az új évezredbe, egyre fontosabbá vált, hogy átérezzük a népek közötti egyetemes testvériséget, az emberiség összetartozását. A világ különböző vallásainak követői között egyre szorosabb együttműködésre kell törekedni, mert az emberiségnek ma minden korábbinál nagyobb szüksége van a lelki értékek felmutatására.

2011. szeptember 24-én Kaposváron, a Sportcsarnokban került megrendezésre a Zenés Egység Találkozó, amely eseményre meghívta Alapítványunk tagjait is a Sathya Say Szervezet, a rendezvény szervezője. A belépés ingyenes volt. Bár ez az esemény nem „vívta ki” a média figyelmét, személy szerint úgy gondolom, mégis óriási a hírértéke.

E rendezvény célja az volt, hogy a különféle vallási közösségek jobban megismerjék egymást zenei kultúrájuk és az egymás közötti párbeszéd által. A rendezvényen a különböző vallások képviselői röviden bemutatták vallásuk történetét, hitük eredetét, valamint szokásaikról és szertartásaikról is beszéltek. Nagyon sokat tanultam ezekből az előadásokból. Újra megerősödtem abban a hitemben, hogy valójában minden EGY és mindannyian ugyanarról az Istenről beszélünk, mindannyian ugyanazt az Istent szeretjük, hiszen valójában nem is létezik más. Jóleső érzés volt ott lenni ezen a rendezvényen, hallgatni a szebbnél szebb dalokat és közösen énekelni a zenei előadókkal.

A vendéglátónknak köszönhető, közösen elfogyasztott ebéd után csoportképet készítettek rólunk, majd a rendezvény zárásaként körbe ültünk egy kerekasztal beszélgetésre, ami az alapvető emberi értékekről szólt. A hozzászólóktól csodálatos, lélekemelő személyes történeteket hallhattunk a szeretet megtapasztalásáról. A résztvevők egyet értettek abban, hogy ez találkozó csak a kezdet volt, mert ezentúl minden évben szeretnénk részt venni egy ilyen közös találkozón.

Én személy szerint mindenkinek ajánlom - a gyermekeknek is -, mert itt a vallások képviselői által lehetőség nyílik a népek és kultúrák megismerésére. Választ kaphatunk a különböző szokások eredetére, és eloszlathatjuk az ezzel kapcsolatos tévhiteinket.

Lakatosné Dörnyei Katalin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése